Het is voor het tweede jaar op rij dat de opbrengst van het aperitiefconcert naar hetzelfde schooltje gaat in Touly, een dorpje in Kemopodi. Dit project kadert in een groter geheel, een project van de Lowazone en de Noord-Zuidraad (ZON - Zuiden Ontmoet Noorden).

De gemeenten van de Lowazone hebben een samenwerking met drie gemeenten in Senegal, meer bepaald in Kemopodi. Mong Rosseel van de Vieze Gasten zong voor de gelegenheid mee met de kinderen van de school. Mong is ook één van de voortrekkers van het project. Daarnaast kregen de kinderen ook versterking van het koor El Mundo-Lo uit Lovendegem en De Papa's, een muziekband uit Waarschoot. 

'Met de opbrengst van de vorige keer werd er een veiligheidsmuur gebouwd rond de school', zegt juf Bernadette Peckstadt. 'Die hopen ze nu af te werken. Er zijn nog veel noden, en dan vooral betreffende sanitair, stromend water en elektriciteit.'

Op 17 april komt er een delegatie vanuit Senegal op bezoek in De Bron. 'We hopen dan onze opbrengst voor Touly te schenken', besluit ze. 

Naar online artikel  -->