Veiligheid troef

Reeds vele jaren werkt de school nauw samen met verschillende instanties om de veiligheid aan de schoolpoorten te behouden en te bevorderen.

Veilig naar De Bron !
Ik vertrek (of breng mijn kind) pas na 8.15u naar school! Voordien is er geen toezicht van de leerkrachten en kunnen de kinderen op straat lopen. De IBO vangt uw kind graag op en brengt het veilig naar school.
Vanaf ongeveer 8.20u is er aan de Kasteeldreef vrijwel altijd hulp van de politie om de kinderen veilig over het kruispunt te loodsen.
In de Molendreef worden de kinderen al van jonge leeftijd door de leerkrachten en door de ouders gewoon gemaakt de verkeerslichten te gebruiken.
Fluo-hesjes worden sterk aanbevolen en verplicht tijdens uitstappen. Wie zich goed laat zien, wandelt en fietst veilig !
Alle kinderen krijgen vanaf het vierde leerjaar een fluohesje van de gemeente Lovendegem. Het is de bedoeling dat de kinderen dit elke dag dragen wanneer ze naar school komen. Brengt u uw kind met de wagen dan hangt het jasje aan de kapstok in de gang of zit het in de schooltas. Wanneer de kinderen naar de sporthal stappen 
om te gaan gymen of op uitstap gaan zijn ze verplicht het hesje te dragen!

Helmen
Wie met de fietst komt, raden we het dragen van fietshelm sterk aan in het belang van de eigen veiligheid.