Zoeken
  • DIRECTIE

KLIMAATMARS 15 MAART LIEVEGEM (Lovendegem)

Er zijn voor vrijdag 15 maart schoolstakingen in bijna 500 steden in 57 landen gepland over de hele wereld voor meer actie om klimaatsverandering aan te pakken.

In eigen land zal een klimaatmars in talloze steden worden georganiseerd.. Er is een oproep gelanceerd aan het adres van zowel jongeren, ouders als grootouders.

Ook onze leerlingen van De Bron roepen via de leerlingenraad iedereen van onze school op om deel te nemen aan een klimaatmars doorheen Lovendegem die dag. Ze vinden het belangrijk om op die manier hun stem te laten horen voor een gezond milieu en de regering te motiveren tot het nemen van milieuvriendelijke maatregelen op lange termijn. Ze willen tegelijkertijd ook zelf stappen zetten om door kleine dingen respect te tonen voor het milieu.

De lagere school stapt op vrijdag 15 maart met zelfgemaakte pamfletten en spandoeken vanaf de Molendreef 16 doorheen het dorp van Lovendegem, langs het gemeentehuis naar de school in Kasteeldreef 73. Tijdens deze mars zal het verkeer een omleiding moeten volgen via Sportstraat, Tennisstraat, Warandestraat, Vellare, Vaarstraat, Larestraat, Kasteeldreef en omgekeerd. Daarna zullen de straten terug opengesteld worden.Ook ouders, grootouders en symphatisanten zijn welkom om aan te sluiten.

We starten om 14:00u. op de speelplaats van de Molendreef 16 en eindigen in de Kasteeldreef om 14:45u. De leerlingen van de Molendreef keren dan onder begeleiding van hun leerkracht terug naar de Molendreef.

Wie bezwaar heeft dat zijn kind deelneemt aan deze klimaatmars, kan dat via mail aan de directie laten weten. We zorgen dan voor opvang voor die leerlingen.0 keer bekeken

Contacteer ons

© Copyright 2018 VVKBOS

Tel. 09 370 72 17

Email: secretariaat@debron-lovendegem.be

Adres

Molendreef 16

9920 Lovendegem