Oudervereniging

Wie zijn wij?

Een vereniging van enthousiaste ouders die samen met de directie en enkele leerkrachten regelmatig bijeenkomen.

Een school kiezen? En dan is het gedaan?

Nee! ... Als oudervereniging willen we de link tussen ouders en school versterken, en ons steentje bijdragen zodat al 'onze' kinderen zich in een ideale omgeving kunnen ontwikkelen.

Hoe doen we dit?

Financieel duwen!
Als oudervereniging geven we de school een financieel duwtje in de rug door de organisatie van allerhande activiteiten: mattetaartenverkoop, fietstocht, kerstmarkt, eetfestijn, praktische hulp bij schoolactiviteiten… En ook de subsidies van de gemeente geven een duwtje in de rug. Zo helpen we de school met het financieren van o.m. de schooluitstappen, de aankoop van nieuwe speeltuigen, ... In overleg tussen de oudervereniging en de school wordt beslist aan welke projecten het geld besteed wordt.

Wat doen we nog?

Naast de financiële steun, organiseren we nog volgende activiteiten:

  • organisatie van infoavonden met thema' s die aansluiten bij de leefwereld van onze kinderen en de school (suggesties zijn welkom);
  • fruitmiddagen in de school (de oudervereniging trakteert af en toe met vers fruit);
  • praktische hulp bij schoolactiviteiten.

Oudervereniging = vereniging voor ALLE ouders

Alle ouders zijn welkom in de oudervereniging. Idealiter zijn er uit elke klas een aantal ouders die hun schouders mee onder onze werking zetten. Alle ouders kunnen deelnemen aan de vergaderingen. Tijdens de vergaderingen wisselen we ideeën uit, zoeken we naar oplossingen of werken we activiteiten uit… en dit in een aangename sfeer!

Vergaderingen

We komen ongeveer om de 2 maanden samen in de school of bij één van de ouders thuis om de agendapunten te bespreken. We starten telkens rond 20 uur. Wil je eens komen kijken en luisteren om te ontdekken of de oudervereniging je wel ligt? Je bent van harte welkom!

Leden van onze oudervereniging

Voor meer informatie kan je steeds bij één van de leden van de oudervereniging terecht.

Via oudervereniging.lovendegem@gmail.com kan je al je vragen en suggesties kwijt. Kom gewoon eens langs tijdens een activiteit of op een volgende vergadering...

Oudervereniging online

De oudervereniging is ook te volgen op Facebook.